Джоні Айв. Легендарний дизайнер Apple

Шукаєте де зупинитись в наступних мандрах? Знайдіть готель чи квартиру на Airbnb (за посиланням знижка 25£)

Джоні Айв. Легендарний дизайнер AppleЦя книга вже давно лежала у мене серед тих, які б хотілось почитати. Біографії велкиих світу цього я читати джуе люблю, особливо якщо великі світу цього представляють світ ІТ.

Джоні Айв фігура неоднозначна і для середньостатистичного користувача продукції Apple досить мало відомо (в більшості суджу по собі як по власниці iPhone та iPad). Якщо не помиляюсь, то вперше його ім’я я почула зовсім не з рекламних роликів Apple, а прочитала в біографії Стіва Джобса авторства Айзексона. Але тема дизайну для мене дуже близько, а бгато рішень Apple в цьому просторі мені справді подобаються.

Якщо говорити про саму книгу – навряд чи це найвдаліший варіант біографії цієї людини, який міг би бути створенний. Значна частина книги розповідає історію самої Apple лиш інколи вклинюючи в неї інформацію про Джоні. В кінці книги автор виправдовує такий стиль надвисокою секретністю, яка існує навколо відділу дизайну Apple. Про те в такому випадку,думаю краще було б скоротити книгу та більше сконцентрувати її навколо головної постаті – Джоні.

Мабуть, це вперше я тримала книгу- біографію когось із працівників Apple і це був не Стів Джобс. І в певному плані це правильно, що потрохи приходить до свідомості суспільства, що Apple – це не тільки Стів, а й ціла команда неймовірно талановитих працівників.

Середньостатична книга – варто читати, тілкьи якщо вас цікавить дизайн речей, або ви фаната Apple (я себе до них не заношу).

P.S. Була дуже розчарована дізнавшись, що це страхітті під назвою iOS 7 – це теж витвір фантазії Джоні. Мабуть, вкотре це чітко показує, що людина,я ка може робити добре одну справу (дизайн продуктів), не обов’язково добре робить іншу справу (дизайн програмного забезпечення і операційної системи). Навіть, якщо на перший погляд ці дві справи дуже подібні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Facebook Comments Box
Шукаєте де зупинитись в наступних мандрах? Знайдіть готель чи квартиру на Airbnb (за посиланням знижка 25£)

Дякуємо!

Тепер редактори знають.